Drömmens metod testas i Alta kommun i Nordnorge!

Torsdag 7 november 2019

Foto: Freddy Ludvik Larsen

I Altaposten skriver Freddy Ludvik Larsen om Drömmen om det goda i Alta kommun i Norge. Alta kommun insåg att något behövde göras när en elevenkät utvärderades och visade; mindre trivsel, mer mobbing, fler som känner sig ensamma, mer psykisk ohälsa, sämre läskunnighet och färre som studerar vidare. Kommunen såg sig om efter en frivillig pilotskola och Tverrelvdalens skola räckte upp handen.

Kommunen kom fram till att man ville satsa på en utbildning i att hantera hela livet, där hela människan ingår. Valet föll på Drömmen om det godas metodik.  Tverrelvdalens skola har klasserna 1–10 och var därmed perfekt för projektet eftersom samma metod kan användas i alla klasser. Det är inte bara lärare och elever som ska genomgå utbildningen utan all skolpersonal; kontorspersonal, renhållningspersonal, assistenter, handläggare, skolhälsovård osv. Projektet förankras även hos föräldrarna. All personal utbildas under höstlovet och efter det kommer eleverna att få börja lära sig de fyra övningsformerna.

Folkhälsokoordinatorn i Alta kommun Gjermund Abrahmsen Wik, säger att om resultatet blir positivt kommer alla skolor och förskolor i kommunen att genomgå utbildningen.

Grundutbildning på Hagmarkens skola och förskola i Bälinge

Fredag 25 oktober 2019

Två dagars utbildning i Drömmen om det godas metod på Hagmarkens skola och förskola i Bälinge.

Dagar fulla av praktik, samtal och information. Våra instruktörer Marie och Madeleine brinner för sitt uppdrag och för att ge alla barn möjlighet att hitta sin egen väg till Lugn och ro.

Fina citat från elev

Torsdag 17 oktober 2019

Nu när veckan närmar sig sitt slut delar vi två fina citat från elev i åk 4. Det säger allt egentligen, underbart att få förmedla detta till barn!

”Det bästa är när man bara får vara lugn, att bara ta det lugnt! Att slappna av!” Grundskoleelev åk 4

”Jag har lärt mig hur man känner sig inombords i kroppen.” Grundskoleelev åk 4

Anders Hansen i SVT:s satsning på program om stress

Tisdag 1 oktober 2019

På SVT går just nu en serie om 5 program där Anders Hansen, läkare, psykiatriker och författare, berättar om hur stress påverkar oss människor. Första avsnittet av Din hjärna handlade om vad stress egentligen är och vad som händer i kroppen när vi blir stressade. Andra avsnittet handlade om vårt digitala liv.

Stress är livsnödvändigt men vi behöver lära oss hantera den för att inte bli sjuka. Drömmens metod lär barn, redan från förskoleåldern, verktyg att ta med sig och använda under hela livet. Övningar i stillhet, reflektion, beröring och rörelse ger en ökad förmåga till koncentration, lärande, självkänsla och mycket annat.

https://www.svtplay.se/video/23751114/din-hjarna/din-hjarna-sasong-1-stress

https://www.svtplay.se/video/23802911/din-hjarna/din-hjarna-sasong-1-vart-digitala-liv

Utbildningsansvarig på Drömmen om det goda

Torsdag 12 september 2019

Drömmen om det goda har fått en efterlängtad utbildningsansvarig. Vi hälsar henne varmt välkommen!

Tina Saupstad

Tina är utbildad stress- och avspänningspedagog och instruktör i Mindfulness. I 32 år har SAS varit hennes arbetsplats, varav 15 år som utbildningsansvarig och instruktör för reklamationsavdelningen. Att sprida kunskapen om hur viktig stillheten är för oss människor ligger Tina varmt om hjärtat, i synnerhet till barn och ungdomar. ”Att bidra till att ge nästa generation nyckeln till ett hållbart liv känns otroligt viktigt och stort”.