Utbildningar hösten 2020 – Digitala eller i klassrum

Torsdag 7 maj 2020

Drömmen om det goda erbjuder till hösten även digitala utbildningar som ett komplement till våra befintliga utbildningar. Redan nu under våren rullar vi ut digitala informations- och introduktionswebbinar. Ett webbinar fungerar som ett vanligt möte med möjlighet att ha samtal, visa presentationer och alla kan se och höra varandra. Just nu är dessa webbinar helt kostnadsfria!

Foto: Anders Rosenberg, Maria Matsson

Introduktion/information

Våra introduktioner, som vi just nu kan erbjuda kostnadsfritt, syftar till att du ska få veta mer om Drömmen om det goda och vår metod. Det blir information om Drömmen om det goda, om vår metod, om forskning och lite ”prova på”, så att du vet mer om vad en utbildning hos oss innehåller när du anmäler dig. En introduktion tar 1–2 timmar beroende på hur mycket tid du har till förfogande. Vi kan även korta ner innehållet så att det passar på ett av era vanliga personalmöten. Vi kan, när det åter är tillåtet, komma till din skola och hålla introduktion där eller så håller vi den digitalt. På en introduktion kan ni vara upp till 80 personer.

Olika utbildningsmöjligheter

Vår Mindfulnessbaserade metod består av 4 övningsformer; stillhet, långsam rörelse, beröring och reflektion. När vi möts i ett klassrum består utbildningen av en stor del praktiska övningar och det kommer att bli möjligt även i de digitala utbildningarna. För att delta i en digital utbildning behöver ni vara minst 2 personer som befinner er i samma rum, detta eftersom det krävs när du ska öva på beröring. Hur bra de digitala verktygen än är, så kan de inte ersätta mänsklig beröring.

Öppna grundutbildningar: Drömmen om det goda erbjuder under hösten 2020 öppna grundutbildningar på fyra olika platser; Östersund, Stockholm, Norrköping och Åhus. Om dessa utbildningar inte går att anordna i klassrum, kommer det att ske digitalt. Datum för utbildningarna hittar du i slutet av denna information. En Grundutbildning i Drömmens metod tar 2 dagar. Det är teori varvat med mycket praktisk övning så att du verkligen får lära dig de fyra övningsformerna. Vi går igenom forskning, berättar om Drömmen om det goda, och knyter ihop det med skollagen, läroplanerna och FN:s Barnkonvention. Det finns gott om tid för frågor, reflektion och samtal.

Anpassade utbildningar: Vi kommer till din skola och håller utbildning för dig och dina kollegor på plats vid ett datum som ni väljer. På en sådan utbildning kan ni vara upp till 18 personer. Hör av dig så skickar vi en offert.

Barnyogautbildning: Våra instruktörer i Drömmens egen barnyoga håller utbildningar i Östersund och Stockholm under hösten 2020. Om det inte går att hålla utbildning i klassrum kommer även yogan att hållas i det digitala rummet. Våra instruktörer har redan nu vana av att hålla barnyogautbildning digitalt.

Barnqigongutbildning: Vår utbildning i barnqigong sker i samarbete med Biyunakademin. Det är en 4 dagars utbildning i två steg (2+2 dagar). Barnqigong motverkar barns rastlöshet och stress. Den stimulerar fantasi och koncentrationsförmåga och bidrar till att skapa ett kärleksfullt förhållningssätt till naturen. Barnqigongen är utvecklad inom Biyunskolan och utformad för barn i åldern 1-10 år.


Öppen Grundutbildning

Östersund 10-11 september      Stockholm 16-17 september

Norrköping 7-8 oktober              Åhus 8-9 oktober

Öppen Barnyogautbildning

Östersund 24-25 september     Stockholm 1-2 oktober

Öppen Barnqigongutbildning steg 1 (av2)

Obs! Utbildningen i barnqigong erbjuds än så länge inte digitalt.

Stockholm 15-16 oktober


Hur går en digital utbildning till?

Vi använder Zoom som är ett enkelt och användarvänligt verktyg för digitala utbildningar och webbinar. Våra digitala introduktioner och utbildningar är alltid live vilket innebär att du kan vara aktiv själv som deltagare. Du kan prata både med instruktören och de andra deltagarna, du kan se bilder, vara med i grupparbete osv. Du behöver bara ladda ner Zoom-appen en gång och sedan loggar du in med hjälp av en länk du får av oss före introduktionen eller utbildningen. Givetvis hjälper vi till med teknisk instruktion vid behov.

Med vänlig hälsning

Tina Saupstad

Utbildningsansvarig

Drömmen om det goda