Julhälsning

Måndag 17 december 2018

Vi fortsätter nästa år med vårt viktiga arbete med att lära ut enkla stillhetsövningar för att skapa lugn och ro i skolan.

Folkhälsomyndighetens rapport om psykisk ohälsa, som kom ut i april i år, pekar på skolan som den viktigaste platsen för åtgärder. Behovet är stort.

Stillhet är viktigt. Extra viktigt för barn och unga. Genom erfarenhet och forskning har Drömmen om det goda kunnat visa att det går att; minska stress och oro, öka koncentration och lärande och förbättra arbetsmiljön.

Det nationella projektet Mitt lugn för gymnasieskolan är nu avslutat och ingår i den ordinarie verksamheten. Vi har haft stor framgång och nått ut till över 3000 ungdomar och 1000 lärare, elevhälsopersonal och skolledningar.

Vi kommer gärna ut till din skola för att inspirera – en timme med dina kolleger i mindre eller större sammanhang. En möjlighet för hela eller delar av er personalgrupp. Om du inte arbetar på en skola får du gärna kontakta oss med förslag!

Under nästa år händer det mycket på Drömmen om det goda

Vi erbjuder tillfällen att pröva på Barnyoga med Ida Nissle och Lotta Olsson och Fredskraftqigong med Daniel Richardsson.

Mitt lugn kommer fortsatt att erbjudas gymnasieskolor och grundskolans högstadie.

Grundutbildningar är inplanerade i Norrköping, Åhus, Stockholm och Östersund.

I vår pressade vardag behövs även möten i stillhet. Därför erbjuder vi på Drömmen om det goda:

Lugna timmen, där vi kan hämta andan ett slag. Vi hittar lugnet och sveper in oss i det ett tag. Inga krav på förkunskaper eller prestationer. Med Anna Bornstein, initiativtagare till Drömmen om det goda, och Lisen Wijkman.

Det goda samtalet – din stress i vardagen, vi samtalar och gör mindfulnessövningar. En blandning av mindfulness och forskning med Ewa Hildén.

Vi ser fram emot att träffas 2019 – hos oss eller hos er!

Välkommen att läsa mer och boka plats