”Huddinge visar”

Torsdag 8 november 2018

Drömmen om det godas seminarie Stillhet på schemat i förskolan den 29 oktober i Huddinge blev mycket uppskattat av de 50 förskolepedagoger som anmält sig. Ett seminarium om hur Drömmen om det godas enkla stillhetsmetoder kan minska stress, öka koncentration och lärande samt förbättra arbetsmiljön.

Anna Lundstedt med sin gedigna erfarenhet av forskning och utbildning berättade om hjärnans behov av stillhet. Med henne fick deltagarna prova på några korta övningar av stillhet och beröring. Förskoledpedagog och lärare Ida Nissle, som också är yogainstruktör och tidigare har arbetat på Förskolan Armbandet i Norrköping, delade med sig av sina erfarenheter därifrån och bjöd på fina barnyogaövningar. Generalsekreterare Marie Boris-Möller gav en kort introduktion till Drömmen om det godas verksamhet.