Ny bok av Anna Bornstein – Stillhet i förskola och skola steg för steg

Onsdag 11 oktober 2017

Anna Bornsteins nya bok ”Stillhet i förskola och skola steg för steg” (Dana Förlag) skildrar tjugo års erfarenhet av stillhetsmetodik i förskola och skola. Metodiken har utvecklats inom Drömmen om det goda och har fyra övningsformer – stillhet, beröring, reflektion och kontemplativ rörelse. Boken innehåller många övningar och praktiska exempel, övningarnas resultat är belysta av forskning. Boken har skapats i nära samarbete med Ann-Kristin Källström Sundgren, förskolechef i Norrköping och pionjär med Drömmen om det goda i förskolan. Anna skriver om barn och ungdomars erfarenheter av stillhet och om lärares arbete med metodiken. Många lärare från grundskolan och gymnasiet har förmedlat sina erfarenheter.

Utgivningsdag 30 oktober  Beställ boken!

Anna Bornstein är initiativtagare och medgrundare till den ideella föreningen Drömmen om det goda och har varit med och utvecklat dess metodik. Hon är författare, journalist och föreläsare med lång erfarenhet av att möta pedagoger, barn och elever i alla skolformer och åldrar. Under många år skrev hon på Svenska Dagbladets Idag-sida om existentiella perspektiv, meditation, djuppsykologi och ickevåld.