När min mamma är stressad kramar jag henne

Torsdag 2 januari 2014

– Min mamma är stressad ibland.

– Min också. Jag märker att hon måste ta grejorna så fort och att hon kör sin bil fort. Då säger jag, mamma sluta vara stressad. Då saktar hon ner litet.

– När min mamma är stressad kramar jag henne!

– Min pappa är mest stressad. I dag var han stressad tre gånger.

– Hur märker du det?

– Han blir upprörd. Han skriker och så. Och så låser han inte dörren!

Alla föräldrar skulle höra barnen på förskolan Asken i Vessingebro resonera om stress i UR:s Skolministeriet i programmet Mindfulness i skolan. Louisa Haag är med och rapporterar från en Drömmen om det goda-kurs för lärare i Oskarshamn. Programmet ger en balanserad bild, med intervjuer med lärare, barn, och föräldrar. Du får även höra forskaren och psykologen Yvonne Terjestam och representanter för Drömmen om det goda.

Lyssna på programmet