Grundutbildning, Östersund

torsdag 6 december 2018fredag 7 december 2018

Tid: 9.00-16.30 båda dagarna. Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Litsvägen 31 A i Östersund.

Utbilda dig i enkla metoder för stillhet

Under två stimulerande dagar med Drömmen om det godas metodik får du lära dig fyra enkla stillhetsmetoder du direkt kan använda i din klass eller barngrupp: stillhet, beröring, reflektion och rörelse i form av meditativ gång. En blandning av teori och praktik erbjuds och du får ta del av forskning som gjorts på våra metoder och annan aktuell forskning om hjärnans behov av stillhet. Lärare och elever som deltagit i våra utbildningar upplever en förbättrad arbetsmiljö, minskad stress och en ökad förmåga till koncentration och inlärning.

Kursmaterial, diplom och medlemskap i Drömmen om det goda ingår!

Arrangemangen i Östersund sker i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Utbildare

Foto: Karin Lindén

Anna Lundstedt, utbildare i Drömmen om det goda. Fil Dr i Etnologi med lång erfarenhet av forskning samt av utbildning och handledning i skolan samt av barn med autism.

Hans Kernell, utbildare i Drömmen om det goda och gymnasielärare med lång erfarenhet av stillhet på gymnasiet. Idag verksam på Jämtlands Gymnasium, Östersunds kommun. Arbetar där också med gymnasieprojektet ”Mitt Lugn”, som stöds av Allmänna Arvsfonden.

Pris: Pris: 3 400 kronor/person. Kursmaterial, diplom och medlemskap i Drömmen om det goda ingår. Anmälan är bindande. Vid sjukdom återbetalas 50 % av kostnaden.